Špatná čitelnost startovních čísel

  • 5.06 2024

Vážení jezdci, věnujte prosím pozornost následujícímu sdělení.

Máme za sebou již dva závody šampionátu Miniracing & FIM MiniGP Czech Republic Series 2024 a zanedlouho nás čeká další v Chebu (14. – 15. 06. 2024). Abychom předešli nepříjemným situacím během technických přejímek, raději upozorňujeme jezdce předem.
 
Jedná se o nečitelnost a nedodržování předepsaných technických pravidel ve smyslu použití barvy pozadí pod startovními čísly a samotné barvy a velikosti startovních čísel.
 
Matěj Smrž – promotér šampionátu: „Prosím věnujte tomuto sdělení patřičnou pozornost. Jedná se o velmi důležitý předpis v technických pravidlech! A to především s ohledem na klidný chod samotných závodů a bezpečnost jezdců. Čitelnost startovních čísel není důležitá pouze pro ředitelství závodů, traťové komisaře, ale také pro samotné jezdce, jejich doprovody a v neposlední řadě pro kamerové záběry, během Live Stream přenosů na YouTube, které jsou doprovázeny slovem našich komentátorů. I Ti mají často problém s čitelností čísel na motocyklech. Předem Vám děkuji za spolupráci a těším se na viděnou v Chebu.“
 
- - - 
 
Výklad technických předpisů pro třídy Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Ohvale 110, GP12 Junior, GP12 Senior a Pitbike 160 Stock:
 
ČÍSLOVÁ TABULKA A STARTOVNÍ ČÍSLA 
Barva číslic a číslových tabulek je ve všech třídách libovolná. Obě barvy však musí být navzájem zřetelně kontrastní. Na každém motocyklu musí být umístěna jedna číslová tabulka na předním větrném štítku. Okolo číslic musí být volný pruh v barvě podkladu o minimální šířce 10 mm. Tvar číslic musí odpovídat předpisu FIM.
 
Velikost číslic: 
• přední tabulka výška: 100 mm 
• šířka: 45 mm
• tloušťka čáry: 15 mm
 
- - - 
 
Výklad technických předpisů pro třídy Ohvale 160 a Ohvale 190 (FIM MiniGP):
 
NUMBER PLATE AND RACE NUMBERS
 
2.5.1. The background colours of the tables and race numbers must be those indicated in the following points:
 
Category - Background colour / Number colour
 
• GP-0 160 4Speed - Black / Red
• GP-2 190 Daytona - Black / White
 
2.5.2. Front and side race numbers must have a minimum height of 80 mm.
 
2.5.3. In case of dispute concerning the legibility of numbers, the decision of the FIM Technical Director / Chief TechnicalSteward will be the final.
 
- - - 
 
V případě jakýchkoliv nejasností se na nás neváhejte obrátit, tým FIM MiniGP & Miniracing Czech Republic.
 
Matěj Smrž - promotér šampionátu
 
Vladimír Adolf – hlavní technický komisař

 

  • Autor: Smrz Academy
  • Vydáno: 5.06 2024